Ad

Ticker

6/recent/ticker-posts

[Paper 4] Travel Triva Quiz Question Answers

 


Top 10 Triva Quiz Question Answer Publish here ,,,

Q1. What state capital is known by the nickname 'The Big Pineapple'?

A) Albany, New York

B) Honolulu, Hawaii

C) Sacramento, California

D) Tallahassee, Florida

Answer  - Honolulu, Hawaii

Explanation: Honolulu, Hawaii state capital is known by the nickname 'The Big Pineapple'.


Q2. Where is the Kamchatka Peninsula, home to 29 active volcanoes?

A) Russia

B) Italy

C) Malaysia

D) Chile

Answer  - Russia

Explanation: Russia is the Kamchatka Peninsula, home to 29 active volcanoes.


Q3. Hatch, New Mexico, is famous for what vegetable?

A) Shiitake mushrooms

B) Green chile peppers

C) Pumpkins

D) Artichokes

Answer  - Green chile peppers

Explanation: Hatch, New Mexico, is famous for Green chile peppers vegetable.


Q4. Which state is known as the 'Crossroads of the Revolution'?

A) Pennsylvania

B) New Jersey

C) Delaware

D) New York

Answer  - New Jersey

Explanation: New Jersey state is known as the 'Crossroads of the Revolution'.


Q5. What is the world's most populous state or province?

A) West Java, Indonesia

B) California, USA

C) Hebei, China

D) Uttar Pradesh, India

Answer  - Uttar Pradesh, India

Explanation: Uttar Pradesh, India is the world's most populous state or province.


Q6. Besides the U.S. dollar, what is the only major currency to feature bills all of the same size?

A) Australian dollar

B) Canadian dollar

C) Japanese yen

D) Euro

Answer  - Canadian dollar

Explanation: Besides the U.S. dollar, Canadian dollar is the only major currency to feature bills all of the same size.


Q7. Where can you visit the real-life 'Bridges of Madison County'?

A) Ohio

B) Wisconsin

C) Indiana

D) Iowa

Answer  - Iowa

Explanation: Iowa can you visit the real-life 'Bridges of Madison County'.


Q8. Which city's famous canals are known as 'khlongs'?

A) Venice, Italy

B) Amsterdam, The Netherlands

C) Bangkok, Thailand

D) Hoi An, Vietnam

Answer  - Bangkok, Thailand

Explanation: Bangkok, Thailand city's famous canals are known as 'khlongs'.


Q9. Where was the first climate-controlled indoor mall in the U.S.?

A) Newark, New Jersey

B) Los Angeles, California

C) Edina, Minnesota

D) Seattle, Washington

Answer  - Edina, Minnesota

Explanation: Edina, Minnesota was the first climate-controlled indoor mall in the U.S.


Q10. An emu is pictured on the official coat of arms of what country?

A) Australia

B) Madagascar

C) India

D)New Zealand

Answer  - Australia

Explanation: An emu is pictured on the official coat of arms of Australia country.