Ad

Ticker

6/recent/ticker-posts

[Paper 5] Travel Triva Quiz Question Answers

 


New Triva Quiz Update here Check out....

Q1. Which of these modern-day states was NOT acquired in the Louisiana Purchase?

A) Arizona

B) Oklahoma

C) Iowa

D) Nebraska

Answer  - Arizona

▪ Arizona modern-day states was NOT acquired in the Louisiana Purchase.


Q2. Which Mediterranean island is a French territory?

A) Sardinia

B) Elba

C) Corsica

D) Malta

Answer  - Corsica

▪ Corsica Mediterranean island is a French territory.


Q3. By European law, feta cheese can only be called feta if it is produced in what country?

A) Turkey

B) France

C) Italy

D) Greece

Answer  - Greece

▪ By European law, feta cheese can only be called feta if it is produced in Greece country.


Q4. The Chinook is the official dog breed of what state?

A) Virginia

B) New Hampshire

C) Alaska

D) Florida

Answer  - New Hampshire

▪ The Chinook is the official dog breed of New Hampshire state.


Q5. Which country holds the record for longest period without a government in peacetime?

A) Denmark

B) Belgium

C) Austria

D) Germany

Answer  - Belgium

▪ Belgium country holds the record for longest period without a government in peacetime.


Q6. What is the most populous U.S. city with a four-letter name?

A) Waco, Texas

B) Mesa, Arizona

C) Cary, North Carolina

D) Reno, Nevada

Answer  - Mesa, Arizona

▪ Mesa, Arizona is the most populous U.S. city with a four-letter name.


Q7. The Palk Strait separates Sri Lanka from what country?

A) Saudi Arabia

B) Mozambique

C) India

D) Australia

Answer  - India

▪ The Palk Strait separates Sri Lanka from India country.


Q8. What nation is also known as Bharat?

A) Sri Lanka

B) India

C) Japan

D) Morocco

Answer  - India

▪ India nation is also known as Bharat.


Q9. The world’s tallest snowperson was built in which state?

A) Alaska

B) New York

C) Wyoming

D) Maine

Answer  - Maine

▪ The world’s tallest snowperson was built in Maine state.


Q10. Which state produces the most honey?

A) North Dakota

B) California

C) Utah

D) North Carolina

Answer  - North Dakota

▪ North Dakota state produces the most honey.